zondag , 13 juni 2021
Home » Bespaartips » Bespaartip #1.04 | Onderhoud je CV ketel

Bespaartip #1.04 | Onderhoud je CV ketel

De levensduur van een CV-(combi)ketel is ongeveer 15 jaar. Een vereiste is dan wel dat de CV ketel goed wordt onderhouden. Door goed onderhoud blijft je ketel ook veilig en efficiënt werken, waardoor je energie bespaart.

Sluit een onderhoudscontract voor je CV ketel af

Regulier onderhoud is dus belangrijk. Vandaar dat een onderhoudscontract voor je CV ketel een goede oplossing biedt. Het regelmatig onderhouden van je ketel voorkomt ook dat je voor onverwachte kosten komt te staan wat betreft de garantie op je CV ketel en onderdelen. Goed onderhoud zorgt er namelijk voor dat je aanspraak kan blijven maken op de fabrieksgarantie.

Voordelen van het onderhouden van je CV

De fabrikant van je ketel schrijft voor hoe vaak de ketel moet worden onderhouden. Dit kan variëren van elk jaar, tot elke 2 of 3 jaar. Dit is afhankelijk van de leeftijd, het merk van je CV ketel en de CV-installateur. Een goed onderhouden ketel brengt een aantal voordelen met zich mee:

  • Minder kans op storingen.
  • Geeft een hoger rendement. Dit kan wel tot 10% op je stookkosten schelen!
  • Het gas wordt beter verbrand, waardoor dit beter is voor het milieu.
  • Een goed onderhouden CV ketel is veilig en stoot minder CO2 uit.
  • De levensduur van je ketel wordt verlengd.

De gemiddelde kosten voor CV onderhoud

Natuurlijk zit er aan het goed onderhouden van je ketel een prijskaartje. Maar ook dit kan nog heel erg per CV-installateur verschillen. Je kunt ook kiezen voor eenmalig onderhoud. De gemiddelde prijzen voor onderhoud staan in de onderstaande tabel (HomeDeal):

OnderhoudGemiddelde prijzenPakket
Eenmalig€70-€90Incl. voorrijkosten, arbeidskosten
Onderhoudscontract€50-€90 per jaarIncl. 2 jaarlijks onderhoud, onderhoudskosten en voorrijkosten.
Servicecontract€70-€130 per jaarIncl. 2 jaarlijks onderhoud, onderhoudskosten, voorrijkosten, toestelonderdelen (gedeeltelijk) en binnen één dag geholpen.
All-in contract€130-€175 per jaarIncl. 2 jaarlijks onderhoud, onderhoudskosten, voorrijkosten, geen materiaalkosten, binnen één dag geholpen en 24/7 bereikbaar.

Reageer op dit artikel

  Abonneer  
Abonneren op