zaterdag , 12 juni 2021
Home » Bespaarnieuws » Energierekening omhoog in 2017
Energierekening omhoog in 2017
Energierekening gaat omhoog in 2018

Energierekening omhoog in 2017

In 2017 gaan we meer betalen voor onze energierekening. Nadat de variabele energieprijzen de afgelopen jaren zijn gezakt heeft energieleverancier Delta (die altijd als eerste met de nieuwe tarieven komt) laten weten dat de energieprijzen per 1 januari 2017 zullen stijgen. Dit meldt Gaslicht.com

De gemiddelde energierekening van huishoudens die aangesloten zijn bij Delta (3500 kWh stroom en 1500 m3 gas) zullen € 15 meer kwijt zijn voor hun energierekening. Verwacht wordt dat andere energieleveranciers zullen volgen.

Stijging gasprijs
Waar de stroomprijs daalt met zo’n 2,7%, stijgt de gasprijs bij Delta met zo’n 5%. Gezien de prijs van 1 m3 gas ruim 3x zo hoog is als 1 kWh stroom dient er onderaan de streep meer betaald te worden.

Netbeheerskosten
Ondanks dat de netbeheerskosten pas in december worden bekend gemaakt is de verwachting dat de netbeheerskosten met € 15 per jaar zullen stijgen. Dit zijn vooral de netbeheerskosten voor Gas.

Wil je toch minder geld kwijt zijn aan jouw energierekening? Bekijk dan hoe je kunt besparen op elektriciteit en hoe je kunt besparen op gas.

Reageer op dit artikel

  Abonneer  
Abonneren op