donderdag , 21 januari 2021
Home » Besparen op Eten & Drinken » Bespaartip #3.14 | Koop Afgeprijsde Artikelen
Bespaartip #3.14 | Koop Afgeprijsde Artikelen
Producten die bijna over de THT-datum zijn

Bespaartip #3.14 | Koop Afgeprijsde Artikelen

Hoe kan je producten naast de aanbiedingen tegen lagere prijzen kopen? Dat kan m.b.v. de afprijsstickers die supermarkten vaak gebruiken.

Regelmatig worden producten extra afgeprijsd. Op artikelen die uit het assortiment gaan worden vaak kortingen gegeven, soms tot wel 50%. Verder worden vers producten die bijna over de THT-datum gaan voorzien van een kortingssticker. In de meeste supermarkten is deze korting 35%. Wanneer een product een THT datum heeft tot en met dinsdag, dan wordt dit product vaak op maandagavond of dinsdagochtend voorzien van een 35% sticker om zo meer te kans te hebben dat dit product alsnog verkocht wordt. Beter verkopen met minder of geen winst dan het weg te moeten gooien.

Deze producten kan je (wanneer je ze niet direct wil consumeren) vaak gewoon invriezen zoals vlees en groenten. Supermarkten maken gebruik van TGT en THT. TGT staat voor “Tenminste te gebruiken tot”. Dit wordt vaak gebruikt bij vlees. Hierbij wordt aanbevolen het product na deze datum niet meer te gebruiken. THT staat voor “Tenminste houdbaar tot”. Ook al is de THT datum gepasseerd, dan kan het product nog prima zijn.

Tip: Mocht je geen datum op het product zien, dan heb je kans dat je wel een letter met één of twee cijfers ziet zoals A35. Hiermee wordt de de eerste dag van week 35 bedoeld. Bij F41 is dit dus de zaterdag in week 41.

Extra Bespaartip: Het komt regelmatig voor dat er (door groot inkopen) actieproducten bijna over de THT-datum gaan. Hierdoor krijg je 35% korting op de actieprijs, waardoor je het product met 50%-70% korting kunt kopen.